Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Ombildning

Vi hjälper dig vid ombildning

Vi hjälper till vid ombildning från hyresrätt till bostadsrätt och vi erbjuder både föreningen och dig som medlem bra lån hos oss.

Att ombilda från hyresrätt till bostadsrätt är vanligt, främst i våra storstäder. Det finns en del saker att tänka igenom både för föreningen och för den blivande medlemmen.

Det uppstår ofta många frågor kring en ombildning:

  • Vad blir månadskostnaden?
  • Är det en bra affär?
  • Hur går det till?
  • Hur lång tid tar det?

Hos SBAB möter ni ett specialistteam som är med under hela processen och svarar på frågor inför en ombildning. Här får ni som förening och medlem den kunskap ni behöver och bra lån.

Vill föreningen ombilda?

Kontakta oss så berättar vi mer om ombildning.

Våra kontaktpersoner

 

Lån till medlemmarna

Vi erbjuder även bra bolån till de blivande medlemmarna i föreningen.

Ansök om bolån

Ombildning – hur går det till?

Det finns en stor frihet med att äga den egna bostaden. Men hur går processen till med att ombilda till bostadsrätt? Och vad kan vara bra att veta?

Är det bra att ombilda?

Det är många som inför en ombildning ställer sig frågan: Vad innebär det för mig att ombilda - är det bra eller dåligt? Det finns både för- och nackdelar med att gå från hyresgäst till bostadsrättsmedlem. Därför kan det vara bra att tidigt få en överblick vad det betyder för dig att bli medlem i en bostadsrättsförening.