Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Ombildning

Vi hjälper till vid ombildning från hyresrätt till bostadsrätt. Och vi erbjuder både föreningen och dig som medlem bra lån hos oss.


Kontakta oss

Att ombilda från hyresrätt till bostadsrätt är vanligt, främst i våra storstäder. Det finns många fördelar med att äga den egna bostaden så som att få kostnadsöversikt, möjlighet till bra affär och att kunna renovera efter tycke och smak. Men det finns också en del saker att tänka igenom inför en ombildning – både för föreningen och för den blivande medlemmen.

Det uppstår ofta många frågor kring en ombildning:

  • Vad blir månadskostnaden?
  • Är det en bra affär?
  • Hur går det till?
  • Hur lång tid tar det?

Hos SBAB möter ni ett specialistteam som är med er under hela processen – och som ger er  svar på frågor inför en ombildning. Här får både ni som förening och du som medlem bra lån och den kunskap ni behöver.

Vill föreningen ombilda?

Kontakta oss så berättar vi mer om ombildning.

Våra kontaktpersoner


Lån till medlemmarna

Vi erbjuder även lån till förmånlig ränta för de blivande medlemmarna i föreningen.

Ansök om bolån som privatperson


Ombildning - hur går det till?

Det finns en stor frihet med att äga den egna bostaden och möjlighet till en god affär vid senare försäljning. Men hur går processen till med att ombilda till bostadsrätt? Och vad kan vara bra att veta?

Är det bra att ombilda?

Det är många som inför en ombildning ställer sig frågan: Vad innebär det för mig att ombilda - är det bra eller dåligt? Det finns både för- och nackdelar med att gå från hyresgäst till bostadsrättsmedlem. Därför kan det vara bra att tidigt få en överblick vad det betyder för dig att bli medlem i en bostadsrättsförening.