Insättningar & uttag SBAB-konto

Här hittar du som kund allt ni behöver veta för att sätta in eller ta ut pengar.

Så här sätter ni in pengar på ert SBAB-kontot

Gör en överföring från konto i annan bank. Skriv hela kontonumret som pengarna ska föras över till, inkl. SBAB:s clearingnummer 9252.

Transaktionerna syns i vår internetbank och på de kontoutdrag som skickas ut kvartalsvis då det skett transaktioner på kontot. 

Det går inte att föra över pengar från eller till utlandet direkt med ert konto hos SBAB. Det ni kan göra är att först föra över pengar till ett konto i annan bank och därefter sätta in pengarna på ert SBAB-konto.

 

Så här för ni över pengar från SBAB-kontot

Logga in på sbab.se med e-leg eller BankID. Välj Företag/Stiftelse eller Brf. Gå till Konton, Skapa överföring och ange mottagarkonto, ange belopp och datum för överföringen.

Ring kundcenter på 0771-45 30 30. Ange personnummer och signera med Mobilt BankID. Därefter får ni prata med en handläggare som utför överföringen.

Överföringar kan endast göras till det förvalda externa mottagarkontot i annan bank. När en överföring ska göras samma dag måste den signeras av en eller två personer i förening innan klockan 13.00. Därefter makuleras överföringen.

Om bostadsrättsföreningen använder sig av förvaltarens konto måste referens anges så att mottagaren ser vilken förening det gäller.

 

Kontakta oss

Om ni vill veta mer om hur ni använder kontot eller har frågor kring behörigheter och mottagarkonto se våra vanligaste frågor och svar eller ring oss på 0771- 45 30 30.