Vi ses i Almedalen 25:e-28:e juni!

Vi är på plats i Almedalen för att hålla viktiga samtal om hur vi verkar för en hållbar byggbransch fri från kriminalitet, och hur det makroekonomiska läget ser ut i världen och Sverige.

bild på sbab på almedalen

Träffa våra hållbarhetsexperter

SBAB Gillar! bra initiativ som motverkar dåliga arbetsförhållande och bidrar till en sund byggbransch. I Almedalen kommer vi tillsammans med bland annat representanter från ID 06, Obos, Bostadspolitik.se och Delegationen för Arbetslivskriminalitet att föra ett viktigt samtal om det ansvar vi alla måste ta för att bekämpa kriminaliteten i byggsektorn.

Arbetslivskriminaliteten beskrivs som systemhotande – många skattemiljarder undanhålls av kriminella aktörer och den verksamheten är nu så omfattande att de seriösa företagen har svårt att konkurrera. Byggbranschen är en av de värst drabbade sektorerna. Vår hållbarhetschef Karin Stenmar och vår hållbarhetsstrateg Carl Lindståhl diskuterar detta och initiativet En hållbar byggbransch.

Vill du diskutera innebörden av bankinitiativet för ditt företag? Passa på att boka tid med SBAB för konsultation på plats i Visby. Carl Lindståhl, vår hållbarhetsstrateg, träffar er gärna följande dagar: onsdag den 26 juni eller torsdag den 27 juni.Boka tid genom att maila carl.lindstahl@sbab.se.

  • Tid: 14:00-15:10
  • Datum: Tisdag 25 juni 2024
  • Plats: Strandgatan 6, Clarion Hotel Wisby, "Spegelsalen"

Träffa vår chefsekonom Robert Boije

Lågränteåren är rimligtvis över. Politiken och centralbankerna har varit fullt fokuserade på att bekämpa inflationen. Under lågränteeran drogs kapitalet till fastighetssektorn och lyfte värdena på både kommersiella fastigheter, hyreshus och privatbostäder till nivåer vi aldrig varit med om tidigare. Sedan kom snabba räntehöjningar och nu står vi inför en ny verklighet – hur ser den ut? Vad kommer att hända med räntorna, inflationen och den svenska ekonomin? SBAB:s chefsekonom Robert Boije kommenterar rådande och kommande ekonomiskt läge för världen och Sverige.

  • Tid: 09:00-09:50
  • Datum: Torsdag 27 juni 2024
  • Plats: Strandgatan 6, Clarion Hotel Wisby, "Paviljongen - ingång från Strandgatan, 50 meter söder om hotellentrén"

Robert Boije deltar även på:

Våra experter på plats

Robert Boije
Karin Stenmar

Karin Stenmar är hållbarhetschef på SBAB och ansvarar för SBABs hållbarhetsarbete ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv.

Carl Lindståhl

Carl är hållbarhetsstrateg på SBAB och är insatt i hållbarhetsfrågor såväl ur ett socialt som klimatperspektiv.