Kundservice

Viktig säkerhetsuppdatering av Telia e-legitimation

Telia har uppmärksammat en sårbarhet i programvaran Net iD som används i tjänsten Telia e-legitimation. Telia rekommenderar samtliga användare av Telia e-legitimation att uppgradera till senaste versionen av programvaran Net iD i sin dator.  

Nu finns det en ny och viktig säkerhetsuppdatering för programvaran Net iD. Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att du alltid använder den senaste programvaran. Den nya versionen NET iD 5.7.2.16, tillgänglig fr o m 2013-09-12, kan laddas ner på www.telia.se/eleg​. 

Den nya versionen har uppdaterats för att åtgärda en sårbarhet i programvaran som innebär att namn och personnummer på ägaren av e-legitimationen kan följa med när datorn används för att surfa på internet. Informationen kan följa med under förutsättning att den besökta webbsidan efterfrågar denna information och sker i så fall utan att du som användare märker det. Med rätt kunskap och med rätt utrustning och under förutsättning att det finns ett brottsligt uppsåt skulle detta kunna missbrukas. Det finns dock inga indikationer på att någon utnyttjat detta.  

E-legitimationen kan däremot inte olovligt användas för identifiering eller signering av någon annan. Kunder som inte längre använder Telia e-legitimation, men som har kvar programvaran på sin dator bör avinstallera tjänsten.   

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår support för Telia e-legitimation på telefonnummer 020-32 32 62.