Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

3 av 4 som känner lycka hemma är också lyckliga i livet

Vad betyder mest när det kommer till att må bra i sitt hem? Svaret är trygghet och att kunna identifiera sig med bostaden, det är viktigare än till exempel läge och storlek. Här berättar vi mer om vad som kan påverka och hur du med hjälp av den digitala inredningstjänsten Hemset kan få hjälp att optimera ditt boende.

Den som upplever välmående i sitt hem är också förhållandevis lyckligare i livet som helhet. Det framkommer i forskningsrapporten Good Home Report. Enligt rapporten beror lycka inte på faktorer som var du bor eller husets storlek. Vad som betyder mest är istället om hemmet ger oss trygghet och om vi kan identifiera oss med och känna stolthet över bostaden. Det kan vara därför 3 av 4 som känner lycka hemma, även är lyckliga i livet.


4 sanningar om att må bra i hemmet:

  • 74 % av befolkningen som är intresserade av hemmiljön och gärna lägger tid på att göra förbättringar är stolta över sina hem.
  • Känslan av rymd är tre gånger viktigare än den faktiska storleken på bostaden eller hur många personer som bor i bostaden.
  • Oavsett bostadens storlek menar 20 % att det är ont om plats. Detta är också den viktigaste faktorn som har störst inverkan på hur vi mår.
  • Hela 44 % menar att för att vi ska trivas hemma måste bostaden ge utrymme för att få vara sig själv samt vara en plats som man kan påverka.


Hemset hjälper dig att komma igång

Vi vill skapa trygghet i alla de beslut som finns kring boendet. Detta gör vi bland annat genom att dela med oss av vår och våra samarbetspartners kunskap. För att hjälpa dig att sätta din prägel i ditt hem så har SBAB ett samarbete med den digitala inredningstjänsten Hemset. De är proffs på att inreda vackra och personliga hem. Med digitala verktyg får du hjälp med att steg för steg öppna dörrar till nya rum.


Så här funkar det:

1. Välj ett rum som du vill inreda

2. Välj en stil som du gillar

3. Filma rummet 360 grader

4. Sätt en budget

5. En inredare tar fram ett koncept med dig som innehåller moodboard, planskiss och produktlista. Eftersom du och inredaren har kontakt under hela processen kan konceptet ändras helt enligt dina önskemål.

Ge nytt syre till din bostad redan idag – låt dig inspireras av proffsen och boka en inredare från Hemset.


Som kund hos SBAB får du 25 % rabatt när du anger koden LYCKLIG25.


Besök Hemset och boka inredare

Källor: The Good Home Report (juni 2019)& SBAB:s Komma hem-rapport