Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Låna

Privatlån –
låna pengar till bra ränta

Ränta mellan 3,60–8,00 %


Drömmer du om att göra om i badrummet, bygga om hemma, byta till nya vitvaror eller ett helt nytt kök. Kanske behöver du renovera hemma, köpa en ny bil eller låna pengar till en båt. Oavsett vilket kan ett bra privatlån möjliggöra det du drömmer om.

Så mycket kostar det:

Så här ansöker du om privatlån

1

Välj belopp och fyll i dina uppgifter i en ansökan. Du får då besked direkt på skärmen.

2

Logga in på sbab.se för att hitta dina lånehandlingar. Skriv ut dessa och skicka tillbaka till oss.

3

 Vi betalar ut lånet när vi får tillbaka skuldebrevet och lånevillkoren påskrivna.

Vad krävs för att låna?

För att ansöka om privatlån måste du vara över 18 år, ha en årsinkomst över 225 000 kr (225 000 kr sammanlagt om ni är två som ansöker) och inte ha några betalningsanmärkningar.

När får jag pengarna?

När du fyllt i ansökan och fått den beviljad skickar vi ut lånehandlingar till dig. När du skrivit under och skickat tillbaka dem betalar vi ut dina pengar till kontot du angett.

Ränta och avgifter

Räntan är individuell (justeras månadsvis) och baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Vi har inga uppläggningsavgifter. Du slipper även aviavgifter om du betalar med autogiro, e-faktura eller så kallat SBAB-giro.

Så fungerar ett privatlån

När du tar ett privatlån lånar du utan säkerhet. Ett sådant lån skiljer sig till exempel från ett bolån där säkerheten utgörs av bostaden. Hos oss kan du låna mellan 30 000 och 350 000 kronor. Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Lånet betalar du tillbaka på mellan 2-10 år. 

Låna till energibesparande investeringar?

Till exempel bergvärme, tilläggsisolering, fönsterbyten eller annat som kan förbättra din energiförbrukning.

Billån till bra ränta

Låna till bil med ett privatlån - mellan 30 000 och 350 000 kronor. Du behöver ingen kontantinsats och det tillkommer inga uppläggningsavgifter.

Låna till båt

Finansiera hela båtens värde med ett privatlån hos oss - mellan 30 000 och 350 000 kronor. Du behöver ingen kontantinsats och det tillkommer inga uppläggningsavgifter.

Samla dina lån och spara pengar

  • Har du småkrediter på olika ställen?
  • Köpt saker på avbetalning?
  • Har du banklån med hög ränta?

Då kan det vara bra att samla dina lån på ett ställe. Istället för flera lån med hög ränta får du ett lån att betala och bättre kontroll på pengarna

Fördjupning

Vad får jag för ränta?
Vad är skillnaden på nominell ränta och effektiv ränta?
Hur betalar jag mitt privatlån?
Vilken amorteringstakt och återbetalningstakt ska jag välja?
Kan jag höja mitt privatlån?
Hur betalar jag av min skuld snabbare?
Hur återbetalas SBAB:s privatlån?

Ränta per 13 juli 2017. Räntan är rörlig och justeras var 30:e dag. Vid exempelränta på 3,90 % blir den effektiva räntan 3,97 % för ett lån på 100 000 kr med återbetalningstid på 5 år. Totalt att betala på 5 år blir 109 912 kr (räntekostnad 9 912 kr). Belopp att betala varje månad 1 992 kr. Du kan betala av lånet på mellan 2 och 10 års löptid. Du amorterar lika mycket varje månad, det innebär att månadsbeloppet minskar i takt med dina månadsbetalningar. Räkneexemplet ovan förutsätter att räntan är oförändrad under tiden. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du betalar med autogiro, e-faktura eller SBAB-giro. Vid betalning med pappersavi utgår en avgift på 25 kr per betalning.