Kundservice

Frågor och svar

Vad är SBABgiro?

Med SBABgiro kan du betala dina SBAB-avier direkt från ditt konto hos oss. Beloppet dras direkt från kontot på förfallodagen. Om du vill ansluta dig till tjänsten ringer du oss på 0771-45 30 00 så hjälper vi dig.

Följande är bra att veta för dig som vill betala dina låneavier direkt från ditt konto hos oss.

  • Låntagare och kontohavare ska vara samma person
  • Det är bara lån hos SBAB som kan betalas med SBABgiro
  • Du måste ha pengar på kontot dagen före förfallodagen
  • Du kan inte kombinera E-faktura och SBABgiro
Jag hade inte pengar på mitt konto på förfallodagen, vad göra?

SBAB gör ytterligare försök att dra pengarna från ditt konto i samband med avins förfallodag. Finns fortfarande inte pengar på kontot måste du göra en manuell inbetalning. Då använder du uppgifterna om bankgironummer, belopp och ocr-nummer. Är du osäker på hur du ska gå tillväga, ring oss gärna!

Betalar du inte avin skickar vi en påminnelseavi ca tio dagar efter förfallodagen, där det finns ett inbetalningskort bifogat. Påminnelseavgiften är för närvarande 60 kr.

Varför har jag fått en påminnelseavi?

Om du betalar via autogiro har det antingen fattats pengar på ditt konto den dag som SBAB försökte dra beloppet, eller så har det blivit tekniskt fel. SBAB kan inte gå in och dra pengar vid ett senare datum, så lättast är om du betalar med den avi som är bifogad påminnelsen.

Vad är årsavi?

Om ditt lån är bundet under hela året skickar SBAB ut en avi i början av året där årets samtliga betalningar finns specificerade. Du kommer alltså inte att få hem någon pappersavi inför varje förfallodag.

Jag har inte fått någon avi den här månaden, hur vet jag vilket belopp jag ska betala?

Logga in med din e-legitimation på sbab.se. Där kan du se dina personliga uppgifter inklusive kommande betalningar.

Hur vet jag vilket belopp jag ska betala via autogiro?

Inför lånets förfallodag skickar SBAB ut en specifikation som visar hur mycket och när vi ska dra pengar från ditt konto.

Vilka bank- och plusgironummer kan jag betala in min avi till?

Använd helst det bank- eller plusgironummer som angivits på avin. Om det inte finns angivet kan du använda dig av BG 5811-2327. Var noga med att tydligt ange lånenummer eller personnummer som referens.

Jag behöver ett OCR-nummer när jag betalar via Internet

Om du inte fått ett OCR-nummer är det lättast att använda vårt bankgironummer 5811-2327, som inte kräver OCR. Ange istället ditt personnummer eller lånenummer som referens under "Meddelande".