Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Vi har bestämt oss.

Vi vill arbeta för en hållbar bolånemarknad för dig. Vi tycker att bolånekunder inte får den omtanke de förtjänar. Det kan handla om otydliga villkor, för höga räntor eller brist på transparens på boendemarknaden. Vi vill att du som kund ska ha de bästa förutsättningarna på bolånemarknaden. Tillsammans med Booli jobbar vi för en bättre bostadsmarknad där öppen information vinner över taktiker och säljknep. Men hur gör vi det då? Det kan du läsa mer om här nedanför.

Lika ränta för alla

Hos oss är räntan alltid prutad och klar. Det innebär att du inte behöver förhandla eller köpa till fler tjänster för att få ner boräntan när du skaffar bolån hos oss. Räntan baseras alltid på lånebeloppets storlek samt dess förhållande till bostadens värde. Du kan därför se direkt på skärmen vilken ränta vi kan erbjuda just dig.

Jämför räntan med Räntematchen

Har du bolån hos någon annan bank kan du snabbt och enkelt jämföra din nuvarande ränta med vad vi kan erbjuda med hjälp av Räntematchen. På mindre än 30 sekunder ser du om det lönar sig för dig att byta till SBAB. Det ska inte vara svårare än så att jämföra bolåneräntan, tycker vi.

Testa Räntematchen

Avdrag på räntan för dig med energieffektivt boende

Bostäder står för nästan 40 % av den totala energiförbrukningen i Sverige. Som bank och den omtänksamma utmanaren i branschen bidrar vi på de sätt vi kan för att minska energiförbrukningen i hemmen. Genom vårt Gröna Bolån, där du med energieffektivt boende kan få avdrag på bolåneräntan, hoppas vi att fler väljer att satsa på mer energieffektiva bostäder.

Vårt Gröna Bolån omfattar villor och lägenheter i byggnad som har giltig energideklaration med energiklass A, B eller C. Du får avdrag på din bolåneränta med 0,10 procentenheter om du har energiklass A eller B och 0,05 procentenheter om du har energiklass C.


Om Grönt Bolån

Vi guidar dig när du ska köpa eller sälja bostad

Vi vet att det är mycket att tänka på vid en bostadsaffär. I Bytabostadsguiden får du kunskap, tips och verktyg som förhoppningsvis gör att det känns både enklare och tryggare för dig som vill köpa eller sälja bostad.

Du kan bland annat läsa om om fördelar och nackdelar med att köpa eller sälja först, om vad du bör kolla efter på visningen, hur en budgivning går till och hur ett bolån fungerar. Du hittar också smarta checklistor som du kan använda dig av.

Till Bytabostadsguiden

Vi håller koll på bostadsmarknaden åt dig

Vi är experter på bolån och boendeekonomi. Den kunskapen vill vi dela med oss av till så många som möjligt. I SBAB Bloggen hjälper vår boendeekonom Claudia Wörmann och vår chefsekonom Robert Boije dig att förstå och analysera bostadsmarknaden.

Läs SBAB Bloggen


Vad gör vi mer då?