Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

BOENDEEKONOMI

Vad är boendeekonomi egentligen?

För oss är boendeekonomi inte bara en fråga om lån och sparande eller att köpa och sälja bostad. Det handlar också om tillhörande juridik som samboavtal eller testamente, försäkringar av olika slag, renoveringar och underhåll eller olika energisparande åtgärder. Boendeekonomi är mycket. Vi hoppas att vi kan bidra till att göra det enklare, bättre och kanske till och med roligare för dig.

Det senaste inom boendeekonomi

Vår chefsekonom Robert bloggar

Så kan rörligheten ökas

Rörligheten på bostadsmarknaden kan förbättras och inlåsningseffekter undvikas utan statsfinansiellt kostsamma reformer.

Vår boendeekonom Claudia bloggar

Kvinnor har inte råd att separera

SBAB har kartlagt hur möjligheterna att få lån ser ut för den som separerar i Sveriges största kommuner och som vill köpa en trea.

Throwback-Erik?

Boendeekonomi är jättekul – hur allt började.

SBAB på Youtube

Erik frågar om

När ungarna lämnar boet

Hur gör man med boendet när barnen flyttat ut? Ska man flytta till mindre eller bo kvar? Och hur skaffar man egentligen den där guldkanten? Många svåra frågor. I "Erik frågar" tar Erik Haag hjälp av SBAB:s boendeekonom Claudia för att lära sig mer om vad boendeekonomi kan innebära.