Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Om SBAB

Så får vi fler respektfulla och jämlika arbetsplatser

Dag: 2 juli 2019 07:30 - 08:40

Plats: Tage Cervins gata 5

Det finns mycket kvar att göra på våra arbetsplatser kopplat till de sju diskrimineringsgrunderna. Men en sak är säker; det är inte affärsmässigt att inte vara inkluderande. All forskning visar tydligt på att företag som satsar på mångfald och jämlikhet blir mer lönsamma i längden.

Sheree Atcheson vet allt om detta. Hon är en av Englands mest inflytelserika kvinnor inom Tech och prisbelönt mångfalds- och inkluderingsledare. Hon kommer för att dela sina insikter med oss.

Vi presenterar också Respekttrappan, en digital plattform som skapar förutsättning för riktig förändring. Vi på SBAB har utvecklat den tillsammans med stiftelsen Make Equal och vet att den kan göra skillnad. Med den kan du och ditt företag ta enkla men stora steg mot en mer jämlik och inkluderande arbetsplats.  

Medverkande

Sheree Atcheson

Listad som en av Englands mest inflytelserika kvinnor inom Tech och en prisbelönad mångfald- och inkluderings ledare som jobbar aktivt internationellt för en mer jämställd Techindustri. Sheree kommer till Almedalen exklusivt för detta event och för att få möjlighet att dela erfarenheter med oss alla.

Ida Östensson

Grundare av stiftelsen Make Equal som jobbar för, och uppmanar till, praktiskt jämlikhetsarbete. Make Equal har stått bakom många initiativ för jämlikhet i Sverige och har funnits sedan 2010.

Medverkande från SBAB

Klas Danielsson, VD

Klas Danielsson är VD för SBAB Bank AB (publ) sedan augusti 2014 och har cirka 30 års erfarenhet från bank och finans. Klas är också en av Sveriges första Fintech-entreprenörer som grundare av och tidigare VD för Nordnet AB (publ) och Nordnet Bank AB (tidigare nätmäklaren TeleTrade). Klas har varit styrelseledamot i bland annat Ikano Banken, East Capital, Fondhandlareföreningen, Konsumenternas Bank- och finansbyrå och styrelseordförande i SwedSec Licensiering AB.

Carina Eriksson, HR-Chef

Carina Eriksson är HR-chef för SBAB Bank AB (publ) sedan februari 2015 och har lång erfarenhet från både affär och HR inom bank och försäkring. Under sin tid som HR Direktör på Microsoft ansvarade hon för ’Diversity & Inclusion’ i Western Europe. Att utveckla attraktiva arbetsplatser med fokus på respekt och jämlikhet är Carinas passion.