Dags för bostadsrättsföreningen att renovera?

Ta del av våra tips innan ni drar igång och undvik de vanligaste misstagen när ni ska renovera.

Att låna ut pengar är ju en bra början. Men vi hoppas dessutom att vi kan hjälpa till med andra saker. Till exempel att underlätta med tips och råd när föreningen ska renovera. Så att det blir enklare att fatta kloka beslut. Och enklare att undvika vanliga misstag.

Tryggare byggen för alla inblandade

Illegal arbetskraft är ett problem i byggbranschen. De illegala jobben leder till osund konkurrens, oetiska byggen och att arbetskraft riskerar att fara illa. Dessutom skulle föreningen anlita illegal arbetskraft så kan föreningens styrelse bli ansvarig om hantverkaren skulle skada sig. Med en seriös hantverkare får ni också garantier för arbetet.


Några tips när föreningen ska anlita hantverkare

Begär referenser och ta flera offerter. För att vara säker på att man anlitar seriösa och duktiga leverantörer är det bra att ta in referenser. Ett enkelt sätt för att göra en grundläggande kontroll av en leverantör är att använda Skatteverkets tjänst ”hämta företagsinformation”. Där kan man bland annat se om leverantörer är godkänd för F-skatt, är momsregistrerad och är registrerad som arbetsgivare. Dessutom finns det på Ekobrottsmyndighetens hemsida en checklista för att göra det enklare att upptäckta oseriösa och kriminella företag. Är entreprenadsumman över fyra basbelopp så ska entreprenören enligt lag ha en elektronisk personalliggare på plats som gör att man kan ha kontroll över vilka som arbetar hos föreningen.


Tack för förtroendet

För tredje året i rad har vi Sveriges nöjdaste kunder inom fastighetslån. Vår ambition är att vara en klok, långsiktig och pålitlig finansieringspartner för bostadsrättsföreningar. Och att göra det enklare att fatta kloka och trygga beslut. Tack för förtroendet och lycka till i er förenings boenderesa.