Vi stödjer inte din version av webbläsare och vissa funktioner på sidan kanske därför inte fungerar. Vänligen uppgradera till den senaste versionen. Ignorera

Analys & rapporter

Bo & Låna

Med den här undersökningen vill vi ta reda på hur vi trivs med det boende vi har idag. Är vi som bor i hus, bostadsrätt och hyresrätt nöjda med vår boendesituation?

 

 • Bo & Låna 2016

  En undersökning om boende, bostadsekonomi, bolån och bostadspolitik av SBAB.
  2016-06-23 Bo & Låna
 • Vad tycker folket?

  SBAB frågade vilka åtgärder för att dämpa skuldökningen bland hushållen och prisuppgångarna på bostadsmarknaden som folket stödjer. Här hittar du svaren.

  2015-06-30 Bo & Låna
 • Svenska bolånetagares räntejämförelser och ränteförhandlingar

  CINT har på uppdrag av SBAB i maj 2015 gjort en undersökning om svenska folkets boende, lån och bostadsekonomi. Resultatet är rapporten Bo & Låna 2015. Undersökningen genomförs nu för fjärde året i följd.
  2015-06-11 Bo & Låna
 • Svenska bolåntagares räntejämförelser och ränteförhandlingar

  Markör har på uppdrag av SBAB i maj 2014 gjort en privatekonomisk undersökning om svenska folkets boende, lån och bostadsekonomi. Resultatet är rapporten Bo & Låna 2014. Undersökningen genomförs i år för tredje året.
  2014-06-05 Bo & Låna
 • Fler jämför boräntor innan de väljer bank

  TNS SIFO har på uppdrag av SBAB i april 2013 gjort en privatekonomisk undersökning om svenska folkets boende, lån och bostadsekonomi. Resultatet är rapporten Bo & Låna.Sedan vi genomförde den här undersökningen första gången i maj 2012 har något fler blivit medvetna om att det går – och är viktigt – att jämföra olika boräntor. Förra året svarade 47 procent att de jämfört olika boräntor innan de valde vilken bank de skulle ha sitt lån hos. I år har andelen ökat med tre procentenheter till 50 procent. Andelen är ungefär lika hög bland män och kvinnor, 51 respektive 49 procent. Däremot finns skillnader mellan unga och gamla, olika inkomstgrupper och olika utbildningsnivåer.
  2013-05-13 Bo & Låna